Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker eten: romige aardappelsoep

aardappelsoep.png

Een regenachtige dag leent zich uitstekend voor een grote pan soep op tafel. Vergeet de tomaten- en groentesoep, maar maak ‘m op basis van aardappelen. Zo gepiept! 

Wat heb je nodig?

(Voor 4 personen)

– 500 g aardappels (bijvoorbeeld kruimige doré’s)
– 250 g topinamboer (aardpeer)
– 1 zoete witte ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 25 g roomboter
– 2-4 el olijfolie
– 1 wijnglas sherry (fino)
– 1 l hete kippenbouillon
– 2 zoete witte uien, in ringen
– 125 ml slagroom
– bosje bieslook, fijngehakt
– peper en zout

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn

button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het!

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Schil de topinamboer (zo goed als lukt) en snijd die in plakjes. Fruit aardappel, topinamboer, ui en knoflook in een grote soeppan in roomboter met zo veel olijfolie als nodig is tot de ui goudgeel en glazig is. Blus af met de sherry en voeg, als die iets is ingekookt, de kippenbouillon toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat ongeveer 20 min. zachtjes koken. Bak intussen de uiringen in wat roomboter of olie op niet al te hoog vuur goudbruin tot ze gaan karamelliseren en kleverig worden. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de room toe en roer goed door.

Verdeel de soep over kommen of borden en schep in elke kom wat uiringen en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingstijd: 40 min.

Meer recepten?

Nieuwsgierig welke recepten je nog meer met aardappelen kunt maken? Op margriet.nl vind je nog veel meer heerlijke recepten.

Ook interessant