Deze rocky roads maak je gemakkelijk zelf. Ze zijn gevuld met macadamianoten, pistachenoten, pecannoten, cranberry’s, amarettokoekjes en natuurlijk mag de chocolade ook niet ontbreken.
Je maakt deze overheerlijke rocky roads in 3,5 uur. Maar het is het wachten zeker waard!
Dit heb je nodig (40 stuks):
100 g macadamianoten
50 g pistachenoten
50 g pecannoten
30 g gedroogde cranberry’s
100 g amarettokoekjes
1 blikje gecondenseerde melk
350 g pure chocolade
Extra nodig: kleine rechthoekige (oven)schaal of vorm, bekleed met bakpapier.
Bereidingswijze rocky roads met pistachenoten & cranberry’s:
Hak de noten en cranberry’s grof.
Breek de koekjes in stukjes.
Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de gecondenseerde melk in een grote steelpan.
Laat op laag vuur al roerend smelten.
Houd wat van de noten, cranberry’s en koekjes apart en schep de rest, als de chocolade helemaal gesmolten is, door het mengsel en spatel dit goed door.
Stort in de schaal of vorm en druk met een spatel goed aan tot een plat geheel.
Bestrooi met de achtergehouden noten, cranberry’s en koekjes en laat afkoelen.
Zet minstens 3 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast om op te stijven.
Haal uit de koelkast en snijd in reepjes of blokjes.
Bereidingstijd: ± 20 min. + 3 uur opstijven
Ziet er goed uit!
Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Maaike van Haaster
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.