Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze heerlijke tomatenrisotto met burrata maak je met slechts 5 ingrediënten

tomaten-risotto-met-burrata-recept-margriet.jpg

Een lekkere risotto maken van vijf ingrediënten? Het kan! Deze tomatenrisotto met burrata is een echt feestgerecht en vol van smaak.

De smaaksensatie komt deels door de toevoeging van honingtomaten.

Wat zijn honingtomaten?

Als je kookt met slechts vijf ingrediënten, is het belangrijk dat die ingrediënten veel smaak en karakter hebben. Neem bijvoorbeeld tomaat. Kies in gerechten met maar vijf ingrediënten liever voor een tomaat met karakter, in plaats van zo’n waterig exemplaar. Honingtomaten zijn felrode, honingzoete tomaten die worden geteeld in Nederland, waar ze extra lang rijpen aan de plant om een knapperige bite en een volle smaak te krijgen. Zo maak je met smaakvolle ingrediënten van het meest simpele gerecht een echte smaaksensatie.

Dit heb je nodig voor de tomatenrisotto

voor 4 personen 

  • 2 bakjes (360 g) honingtomaten
  • 300 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bol burrata
  • 5 g gedroogde tijm

Zo maak je het

  1. Verhit de oven op 180°C.
  2. Leg de honingtomaten aan de tros in een ovenschaal. Verdeel de gedroogde tijm over de honingtomaten en rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Doe halverwege de oventijd van de tomaten de risottorijst in de pan en roerbak 1 minuut. Blus de risottorijst af met een scheutje groentebouillon. Zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg vervolgens steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de risottorijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon op is, dit zal na ongeveer 20 minuten het geval zijn. 
  4. Haal de geroosterde honingtomaten uit de oven en voeg de helft toe aan de pan met de risotto. Roer het geheel door en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige geroosterde honingtomaten, verdeel de burrata hierover en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tomatenrisotto met burrata Margriet

Beeld | Looye Kwekers

Ook interessant