Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: risotto met geroosterde knoflook en pesto

risotto-met-geroosterde-knoflook-en-pesto.jpg

De juiste ingrediënten, een goede timing en wat liefde en geduld. Heb je eenmaal die perfecte risotto gemaakt, dan schotel je die niet zomaar iedereen voor. Risotto met geroosterde knoflook is een maaltijd die je met dierbaren deelt.

Heerlijk in combinatie met de pesto.

Benodigdheden:

  • 1 bol knoflook, overlangs gehalveerd
  • olijfolie om in te bakken
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 80 ml droge witte wijn
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 400 g Arborio-rijst
  • 75 g (gerookte) mozzarella, in stukjes

Voor de pesto:

  • 1 grote bos basilicum
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 el sap en 1 el rasp van 1 biologische citroen
  • ½ tl basterdsuiker
  • 1 el pijnboompitten, droog geroosterd
  • 80 ml extra vergine olijfolie

Extra nodig: foodprocessor of blender

Bereidingswijze risotto met geroosterde knoflook:

  1. Mix de ingrediënten voor de pesto in de foodprocessor en maak op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Zet de knoflookhelften met de snijkanten naar onder op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Besprenkel met olie en bak ze ± 10 min. in het midden van de oven.
  5. Keer de knoflookhelften en bak nog ± 8 min. in de oven of tot de inhoud zacht en goudbruin is.
  6. Neem uit de oven en zet opzij.
  7. Verwarm de bouillon.
  8. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot en de knoflook op lage pit.
  9. Blus af met de wijn en laat 2-3 min. zachtjes koken.
  10. Roer de rijst er zorgvuldig door zodat alle korrels bedekt zijn.
  11. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe.
  12. Blijf roeren en voeg pas een volgende hoeveelheid toe als de vorige volledig is opgenomen.
  13. Ga zo door tot de bouillon op is en de rijst net gaar is. Dit duurt 20-25 min.
  14. Neem de pan van de pit.
  15. Knijp de inhoud van de knoflookbollen uit hun jasje en roer door de risotto.
  16. Roer de mozzarella erdoor.
  17. Verdeel de risotto over verwarmde borden en lepel er pesto over. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 20 min. oventijd

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Taverne Agency

Margriet


Dit recept verscheen eerder in Margriet 49-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Ook interessant