Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Om je vingers bij af te likken: rijstepap met bruine suiker

om-je-vingers-bij-af-te-likken-rijstepap-met-bruine-suiker.jpg

Rijstepap met bruine suiker is een echte klassieker. De mooie kleur komt door het gebruik van saffraan, wat het net een chique tintje geeft. Dit recept staat binnen 35 minuten bij jou op tafel.

Lekker als dessert, maar ook tussendoor op een koude dag.

Benodigdheden voor de rijstepap:

Met deze ingrediënten maak je ongeveer zes porties, goed voor zes personen.

  • 1 l volle melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit geschraapt
  • ½ kaneelstokje
  • 130 g dessertrijst
  • paar draadjes saffraan
  • 65 g kristalsuiker
  • 2-3 el bruine basterdsuiker

Bereidingswijze rijstepap met bruine suiker

De rijstepap met bruine suiker staat binnen 35 minuten op tafel.

  1. Breng de melk met de vanillepeul en het -merg en het kaneelstokje aan de kook.
  2. Roer de rijst en de saffraan bij de kokende melk, zet het vuur lager en laat de rijst in ± 30 min. gaar worden. Roer regelmatig, zeker naar het einde van de kooktijd toe, zodat de pap niet aanbrandt.
  3. Verwijder het vanille- en het kaneelstokje uit de pap en roer de kristalsuiker erdoor.
  4. Serveer de rijstepap koud of warm.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met de bruine suiker.

Ziet er goed uit!

Fotografie|Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten|Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant