Inhoud van een blikje tonijn (in water, wel uit laten lekken)
Scheut goede kwaliteit extra vergine olijfolie
1/2 blok feta ( 5 bij 5 cm) let op dat dit van echt schapen en/of geitenmelk is!
1/2 rode ui
Handje pijnboompitten
Sap van halve citroen
Handje fijngehakte dille
Verse zwarte peper naar smaak
Zo maak je het!
Doe de rijst in een flinke schaal (zodat je goed kunt mengen). Voeg de tonijn toe, prak deze fijn met een vork. Giet hier een scheut olijfolie overheen en meng door elkaar. Verkruimel het stuk feta en meng dit ook erdoor. Snijd de ui heel fijn en strooi dit over het mengsel. Je kunt de pijnboompitten rauw toevoegen maar ook even aanbakken. Knijp een halve citroen boven het mengsel uit, let erop dat er geen pitjes in komen. Voeg dille toe en maal er naar smaak verse zwarte peper over. Meng nu alles nog eens goed door elkaar. Het is het lekkerste wanneer het een tijdje kan intrekken voordat je gaat eten.
Variaties
voeg een flinke eetlepel gemalen komijn toe aan de rijst, erg lekker in combinatie met de tonijn
je kunt dit ook inrollen in romaine sla bladeren
je kunt er ook cherry tomaatjes aan toevoegen en/of wat rucola
Meer lekkere recepten?
Dit recept komt uit het kookboek ‘Het tempel kookboek’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5) van Uitgeverij Kosmos en is voor € 22,95 onder andere te krijgen bij bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.