Deze rijkgevulde omelet met spinazie, avocado, geitenkaas en granaatappelpitjes zet je snel en gemakkelijk op tafel. Ideaal: je kunt hem eten als lunch én als avondeten.Dit recept komt van de foodblog We are Food Junkies van de zussen Nicky en Daphne, waar je nog veel meer lekkere recepten kunt vinden.
Dit heb je nodig
6 eieren
1 avocado, in stukjes
paar takjes basilicum
hand spinazie
30 g geitenkaas
handje walnoten
handje granaatappel
peper en zout
Bereidingstijd: 10 minuten
Zo maak je de omelet
Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur.
Kluts de eieren en voeg wat zout toe.
Bak je omelet gaar en beleg hem met de ingrediënten.
Strooi er als laatste nog een snuf peper overheen en aanvallen maar!
Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees en vis te eten en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn. Kijk voor meer informatie en vegetarische recepten op weekzondervlees.nl.