Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wauw: zo maak je deze Ricotta-beignets!

wauw-zo-maak-je-deze-ricotta-beignets.jpg

Ricotta-beignets: een heerlijk zoet hapje met een zachte warme en zoete vulling. Lekker fris door de sinaasappelschil. Doet het erg goed op feestjes en verjaardagen. 

Deze heerlijke zoete hapjes staan binnen 30 minuten bij jou op tafel.

Dit heb je nodig (12-16 stuks):

  • 50 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g ricotta
  • geraspte schil van 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 ei
  • frituurolie
  • 2 el suiker
  • 2 anijsstaafjes (zakjes om anijsmelk te maken)

Bereidingswijze ricotta-beignets:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder in een grote kom.
  2. Voeg de suiker, de vanillesuiker, de ricotta, de sinaasappelrasp en het ei toe en mix tot een homogeen beslag.
  3. Verhit de olie tot 175 °C.
  4. Schep met een kleine ijsboltang of twee dessertlepels bolletjes van het beslag en frituur ze in ± 6 min. goudbruin en krokant.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng in een diep bord de suiker met de anijssuiker en wentel de warme balletjes erdoor.
  7. Serveer warm.

Bereidingsduur ricotta-beignets 15 min. + 15 min oventijd.

Ziet er goed uit! 

Ricotta-beignets

Recept | Beanca de Goede

Fotografie | Bart Brussee

Productie | Colette Beyne

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant