Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Restjes groentes over? Maak er groente tempura van

tempura-groenterestjes.jpg

Heb je nog restjes groenten over? Maak er lekkere groentetempura van. Je kunt bijna elk soort groente gebruiken om deze gefrituurde hapjes te maken.

Voor een klein schaaltje groentetempura heb je het volgende nodig: 

  • 1 ei
  • 250 milliliter ijskoud water
  • 200 gram bloem
  • groenterestjes
  • beetje extra bloem om te dippen
  • olie om in te frituren

Zo maak je het:

  1. Klop het ei los en meng met het ijskoude water.
  2. Zeef de bloem en mix het met een vork door het koude watermengsel. Het is niet erg als er een paar klonten overblijven. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Als het nodig is, kun je er meer water of bloem bij doen.
  3. Snijd de stukken groenten in hapklare brokken. Iets groter mag ook.
  4. Verhit genoeg olie in een pan om de groenten te kunnen onderdompelen. 180 °C is de perfecte temperatuur.
  5. Dip de groentestukken eerst in de bloem en daarna in het tempurabeslag en laat ze daarna meteen in de hete olie zakken.
  6. De tempura zijn klaar als ze een knapperige korst hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus of hoisin.

Tip
Als je meer groenten dan beslag hebt, verdubbel je gewoon de ingrediënten.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Lekker koken met restjes’ van Daisy Scholte, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

Foto: Daisy Scholte

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant