Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Restaurant Vanille

Voor Peter van Rooij gaat een langekoesterde wens in vervulling: een eigen restaurant. Morgen opent hij de deuren van zijn Restaurant Vanille in Eijsden, zo’n 15 minuten ten zuiden van Maastricht. Vandaag zijn we naar de openingsreceptie geweest. Met champagne, heerlijke hapjes en vooral veel gezellige mensen was het een geweldige start.

Peter van Rooij is geen onbekende in het Zuidlimburgse. Na Scholteshof, Kasteel Erenstein, de Blaosbalg en Kasteel Vaalsbroek heeft hij de laatste jaren de Mangerie in Maastricht goed op de kaart gezet. Ik durf te zeggen dat Vanille een plek wordt om je heerlijk te laten verwennen in een bijzondere sfeer.

Ter introductie geniet je tot en met maandag 5 maart van 4-gangen voor de prijs van het 3-gangen menu Vanille (29,50 euro). En dat is niet verkeerd:

Luchtige gauffre van pecorino met crème-au-beurre van gerookte ganzenlever en verdronken rozijntjes.
***
Tarte-tatin van bloedworst en friszure appel met gebakken Spaanse Pata Negra en een rode-bietenstroopje met pure vanille.
***
Suprème van piepkuiken in fata-folie met op houtskool geroosterde Mediterraanse groenten en een saus met sereh en friskruidig citroentijm.
***
Beschuit met muisjes; taartje van amandeldeeg met luchtige botercrème en anijs.

Restaurant Vanille, Diepstraat 1 Eijsden | T 043 4093554 | www.restaurantvanille.nl

Ook interessant