Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Restaurant Puur

restaurant-puur.jpg

Het is een nogal een opgave om François Geurds te vervangen.

Dat begrijpen we. Dus gaan we met een frisse blik naar Puur.

Het kleine pijpenlaatje, met basic aardetinten en aquablauwe accenten, voelt als een woonkamer. En Wim van der Heijden en zijn team ontvangen je ook alsof je bij hen aan huis te gast bent. Uitzonderlijk attent en niet te formeel. Wij voelen ons direct thuis.

Puur werkt met tasting menu’s, met ingrediënten van topkwaliteit en respect voor de seizoenen. Het is mooi om te zien dat chef-kok Martijn Jansen niet probeert zijn voorganger te kopiëren. Integendeel. De gerechten zijn eveneens van hoge kwaliteit, maar wel in een compleet andere stijl. Zijn kookkunsten doen de naam van de zaak eer aan, want puur is het. Geen complexe kapriolen, gewoon heerlijk eerlijk en sec.

Helaas laat hij een klein steekje vallen in de vorm van een ongaar visje. Maar dat komt snel, wél warm en gaar terug op tafel. De griet met bloemkoolpiccalilly en twee bereidingen van pompoen blijkt waanzinnig lekker te zijn! En het is hem helemaal vergeven als we de volgende gang proeven: langzaam gegaarde runderlende met rode wijnsaus, gepoft spek, pastinaak en dikke friet. De brede Brabantse glimlach van de bediening en de perfecte wijn doen de rest. Zo ga je gegarandeerd met een voldaan gevoel huiswaarts. En wil je heel snel weer terug..

Door: www.specialbite.com

Meer info:

Ook interessant