Eten

Vrolijk en gezond: deze regenboogsalade met tonijn en dragonmayonaise

vrolijk-en-gezond-deze-regenboogsalade-met-tonijn-en-dragonmayonaise.jpg

Wat staat er met deze hitte bij jou op het menu? Een salade is nu een aanrader: licht, lekker én gezond. Maak bijvoorbeeld deze regenboogsalade.

Die smaakt niet alleen lekker, maar is ook een lust voor het oog. Heerlijk als diner an sich, maar ook als lunch of bij de barbecue. En deze regenboogsalade bestaat ook nog eens uitsluitend uit gezonde vetten.

Dit heb je nodig

  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 1 komkommer
  • 300 g tonijn in blik (op water)
  • 200 g sperziebonen
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 100 g radijs
  • 10 g dragon
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el citroensap
  • 100 ml Becel Olie Blend Classic (of een andere olie)
  • zout en peper

Zo maak je de regenboogsalade

  1. Meng de eidooier met de dijonmosterd en het citroensap en giet hier langzaam de olie bij terwijl je constant blijft roeren tot er een gladde mayonaise ontstaat.
  2. Snijd de dragon fijn en voeg toe aan de mayonaise, proef en breng op smaak met zout en peper.  
  3. Halveer de komkommer in de lengte en daarna in partjes. Halveer de cherrytomaten, snijd de radijs in plakjes en verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
  4. Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar in een ruime pan met kokend water. Zet een andere pan met water op en voeg wanneer het water kookt de eieren toe aan de pan. Kook de eieren in 6 minuten gaar.
  5. Laat de tonijn uitlekken en voeg hier de helft van de dragonmayonaise aan toe. Roer de tonijnsalade door elkaar.
  6. Verdeel de gekookte sperziebonen, komkommer, cherrytomaatjes, radijs en tonijnsalade over een serveerschaal. Pel en halveer de gekookte eieren in de lengte en verdeel ze met de overgebleven dragonmayonaise over de regenboogsalade.

Eet smakelijk!

Regenboog salade tonijn dragon mayonaise Margriet

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Becel

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant