Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Redactie kerstmenu: knetterende aardbeien

redactie-kerstmenu-knetterende-aardbeien.jpg

Breek meteen het ijs met deze knetterende aardbeien. Het is niet alleen heerlijk, maar het geknetter zorgt ook nog eens voor hilarische taferelen.

Ben jij benieuwd naar de kalkoen van Chantal of tortilla de patatas van Nikky? Bekijk dan snel het hele kerstmenu van de redactie.

Zoet hapje: Knetterende chocolade-aardbeien van Anne (4 personen)
Ook bij Anne laat iedereen zich van zijn meest creatieve kant zien tijdens Kerst. Ieder jaar weer is het een strijd om de állermooiste culinaire uitspatting van de avond te maken. “Vaak lukt dit niet helemaal zoals gehoopt, haha! Gelukkig hadden mijn vriend Thomas en ik vorig jaar een voltreffer met dit spectaculaire hapje met knettersuiker. Iedereen ging met open mond lopen knetteren, wat natuurlijk lachen is!”

Wat heb je nodig?
1 zakje knettersuiker (te koop bij snoepwinkels)
2 dl limoncello
12 aardbeien
100 gram pure chocolade
4 pipetjes (te koop bij de apotheek)

Hoe maak je het?
Zet het schaaltje met knettersuiker klaar en smelt de chocolade au bain-marie. Dip de aardbei in de chocolade en direct daarna in de knettersuiker. Maak het af door een pipetje met limoncello in de aardbei te steken. En knetteren maar!

Ook interessant