Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weer eens wat anders: spinaziesoep met quinoa-tahoeballetjes

spinaziesoep.jpg

Spinaziesoep is een gerecht waar je wellicht nog niet vaak van gehoord hebt, maar het is zéker de moeite waard om een keer te maken. Deze heerlijke maaltijdsoep is namelijk niet alleen heel erg gezond, hij is ook nog eens verrassend lekker.

In dertig minuten kan deze overheerlijke soep al op tafel staan.

Benodigdheden voor de spinaziesoep:

  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g spinazie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in stukken
  • 3 el zonnebloempitten
  • 1 liter groentebouillon

Benodigdheden quinoa-tahoeballetjes:

  • 60 g quinoa
  • 120 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 125 g tahoe
  • 10 g bieslook
  • 1 ei (L)
  • 2 el paneermeel
  • 4-6 el olijfolie om in te bakken
  • versgemalen peper, zout

extra benodigdheden: hakmolentje of keukenmachine, staafmixer

Bereidingswijze van de balletjes:

  1. Kook voor de balletjes de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de aardappelen gaar. Giet af en laat ze droogstomen.
  2. Plet de aardappelen en meng de quinoa erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak de tahoe zo fijn mogelijk in een hakmolentje of keukenmachine en meng samen met de bieslook, het ei en het paneermeel door het aardappel-quinoamengsel.
  4. Meng goed en voeg zo veel olie toe tot je een stevig mengsel hebt waarvan je balletjes kunt rollen. Is het mengsel iets te droog, voeg dan nog wat olijfolie toe. Is het juist te vochtig, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rol er balletjes van ± 2 cm doorsnede van en bak ze in de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag rondom bruin.

Zo maak je de spinaziesoep

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Bak de prei ± 2 min. omscheppend mee, zodat geuren en smaken vrijkomen.
  3. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat hem ± 20 min zachtjes doorkoken.
  4. Houd wat blaadjes spinazie achter om te garneren en voeg de rest op het einde van de kooktijd toe.
  5. Mix de soep glad en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de achtergehouden spinazie en de zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant