Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zomers recept: zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

zomerstamppot.jpg

Vandaag mogen we eindelijk weer van zomerse temperaturen genieten. Daarom verwennen we je met een zomers recept mét een twist. Bij het horen van stamppot denk je misschien niet direct aan de zomer. Wij verzekeren je: door deze stamppot doe je dat in het vervolg waarschijnlijk wel! 

Wat heb je nodig?

  • 1.2 kg kruimige aardappels
  • 1 bos bospeentjes
  • 400 g saucijsjes (kleine)
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
  • 200 g veldsla
  • vloeibare margarine
  • zout en peper

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels. Zet ze op met water en wat zout en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de bospeentjes, snijd ze in stukken en kook ze de laatste 10 minuten mee.
  3. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels en bospeentjes af en leg ze terug in de nog warme pan. Voeg het botermengsel, de bosuitjes en de veldsla toe en laat van het vuur af met het deksel op de pan een paar minuten staan.
  5. Stamp de stamppot fijn, breng op smaak met zout en peper en serveer met de worstjes.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Bron: CookLoveShare.nl

Kijk ook: 

Ook interessant