Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: zomers zonnetje

recept-zomers-zonnetje.png

In het bakprogamma Bake My Day op Net5 strijden kandidaten dagelijks voor de titel van de beste amateurbanketchef van Nederland. Een van de kandidaten maakte onlangs dit zomers zonnetje. Wil jij ‘m ook bakken? Hierbij het recept! 

Wat heb je nodig?

– 225 g patentbloem + extra om te bestuiven
– 5 el witte basterdsuiker
– 1 mespunt zout
– 100 g boter, op kamertemperatuur
– 3 pruimen, in partjes
– 50 g bramen
– 50 g frambozen
– 1 el custardpoeder
– 1 ei, losgeklopt

Keukenmateriaal
– bakplaat bekleed met bakpapier
– deegroller

Zo maak je het!

Meng in een kom de bloem met 2 eetlepel basterdsuiker en het zout. Doe de boter erbij en kneed met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg twee of drie eetlepels koud water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm een platte bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pruimen, bramen en frambozen voorzichtig met 2 eetlepels suiker en custardpoeder. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 40 cm Ø. Leg de lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Verdeel de vruchten over het deeg maar laat rondom ca. 7 cm vrij. Vouw de deegrand rondom losjes over de vruchten. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de taart in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

>> Bekijk hieronder de aflevering waarin het zomers zonnetje wordt gemaakt. 

Win boek Bake my day

bake-my-dayDit recept is afkomstig uit het boek Bake my Day, hét boek van de Net5 bakwedstrijd (dagelijks te zien om 19.55 uur). Dit boek is onder andere verkrijgen via Bol.com voor € 15.

 

Ook interessant