Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoete-aardappelfritters: een energiebommetje om je dag mee te beginnen

zoete-aardappelfritters-een-energiebommetje-om-je-dag-mee-te-beginnen.jpg

Wil je de dag goed beginnen met een energiebommetje? Dan zijn deze zoete-aardappelfritters echt een aanrader. Heerlijke gefrituurde zoete-aardappel met een frisse knoflookdip.

Een niet allerdaags ontbijt, die wél al binnen vijftien minuten op tafel staat. Eet smakelijk!

Benodigdheden

Met deze ingrediënten maak je voldoende zoete-aardappelfritters voor twee personen.

Voor de fritters:

  • twee zoete aardappels, geschild
  • een halve ui, gesnipperd
  • ongeveer 50 gram kikkererwtenmeel
  • 1 tl currypoeder
  • ¼ tl kaneel
  • een snuf zout en peper
  • sap van een halve limoen
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • twee eetlepels olijfolie om in te bakken

Voor de dip

  • vijf eetlepels sojayoghurt
  • twee tenen knoflook

Extra nodig: grove rasp, grote kom, koekenpan.

Bereidingswijze zoete-aardappelfritters

  1. Schep voor de topping de yoghurt in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Roer goed door.
  2. Rasp voor de fritters de zoete aardappels en meng ze in de kom met de rest van de ingrediënten, behalve de olijfolie.
  3. Voeg eventueel meer kikkererwtenmeel toe als het mengsel te nat is om bolletjes van te vormen.
  4. Verwarm de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Verdeel het mengsel in 4 bolletjes en verdeel over de pan. Druk de bolletjes plat.
  6. Bak de fritters aan beide kanten tot ze mooi goudbruin kleuren.
  7. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  8. Lekker om te dippen in de knoflookyoghurt!

Bereidingstijd: ± 15 min.

Ziet er goed uit!

Meer ontbijtrecepten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Fotografie | Kosmos Uitgevers/©Living the Green Life.
Foodstyling en recepten | Sanne van Rooij

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 10– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant