Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Veel lekkerder dan uit de winkel: met dit recept maak je hummus

recept-zelfgemaakte-hummus.jpg

Hummus kunnen we natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om deze mousse van kikkererwten zelf te maken. Heerlijk om in te dippen, te smeren of als saladedressing te gebruiken. Met dit recept heb je razendsnel een heerlijke zelfgemaakte hummus op tafel staan.

En het is nog gezonder dan de kant-en-klare versies ook!

Benodigdheden:

Dit recept voor hummus is voor 4 personen.

  • 1 pot kikkererwten, uitgelekt (uitlekgewicht ± 220 g)
  • 1½ tl gemalen komijn + extra om te bestrooien
  • Een halve rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 flinke el tahin (sesampasta)
  • sap en rasp van een halve (biologische) citroen
  • Een half bosje platte peterselie, blaadjes geplukt en de helft fijngesneden
  • versgemalen peper, zout
  • extra vergine olijfolie

extra benodigdheden: staafmixer met bakje of keukenmachine

Lees ook:
Hummus gezond? Daar blijken grote verschillen in te zitten

Zo maak je de hummus:

Bereidingstijd: ongeveer 25 mininuten.

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, maar bewaar het vocht.
  2. Houd een paar kikkererwten apart om te versieren. Pureer de rest zo glad mogelijk met de gemalen komijn, de rode peper, de tahin, ± 2 el van het kikkererwtenvocht, de citroenrasp en het -sap.
  3. Breng goed op smaak en meng met de fijngesneden peterselie en zout. uHet moet een dikke, smeuïge pasta worden.
  4. Voeg eventueel wat extra kikkererwtenvocht of citroensap toe, voor de smaak of textuur. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Schep de hummus op een plat bord en maak er met de achterkant van een lepel een mooie ‘swirl’ in.
  6. Giet er in een dun straaltje olijfolie over en bestrooi met de extra komijn, de rest van de peterselie en de achtergehouden kikkererwten.

Lekker om te gebruiken als dip voor verse groenten, op een broodje te smeren of als side dish diverse gerechten. Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal

Ook interessant