Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: zalm-courgettespiesen met frisse dilleroom

1-hr.jpg

Weet je nog niet wat je vanavond op tafel wilt hebben staan? Probeer deze heerlijke zalm-courgettespiesen dan eens. Dit heerlijke gerecht staat binnen no-time op tafel en ook nog eens erg gezond.

Met onderstaande recept maak je 8 stuks.

Benodigdheden zalm-courgettespiesen:

  • 1 komkommer
  • versgemalen peper, zout
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 tl korianderzaad, gekneusd*
  • 1 el milde olijfolie + extra om te bestrijken
  • 4 zalmfilets, in blokjes van ± 3cm
  • 1 kleine courgette, in plakken
  • 200 ml zure room
  • ½ bosje dille, fijngesneden + extra om te serveren
  • 2 citroenen, gehalveerd

Extra nodig: 16 lange houten prikkers

Bereiding:

  1. Verwarm de barbecue voor op halfhoog. Leg de prikkers in water. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten en bestrooi met zout.
  2. Meng driekwart van het citroensap en de -rasp met de helft van het korianderzaad, de olie en peper en zout naar smaak en schep de zalm en courgette erdoor.
  3. Laat ± 15 min. intrekken en rijg dan afwisselend aan twee parallelle prikkers, zodat ze gemakkelijker te draaien zijn.
  4. Meng de zure room met de dille en de rest van de het citroensap en de -rasp en de rest van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bestrijk de spiesen met wat extra olie en gril ze rondom in ± 10 min. gaar. Gebruik eventueel een barbecuebestendige bakplaat om de spiesen beter heel te houden.
  6. Leg de citroenhelften ook op het rooster. Verdeel de komkommer over borden en leg de spiesen erop.
  7. Bedruppel met wat saus en bestrooi met dille. Serveer met de geroosterde citroen en de rest van de saus. Lekker met platbrood.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 15 min. marineren

*Houd je niet van koriander? Gebruik dan 2 tl grove mosterd.

Ook interessant