Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: yoghurtijs met rood fruit

yoghurtijs-jpg.jpg

Dit mooie zonnige weer vraagt natuurlijk om lekker fris ijs. Wist je dat je makkelijk zelf ijs kunt maken, zowel met als zonder ijsmachine. Deze week een heerlijk recept voor yoghurtijs met rood fruit.

Benodigdheden voor 4 personen:
• 200 g gemengd rood fruit, bijv. aardbeien en frambozen en rode of blauwe bessen
• 50 g honing
• 3 dl magere yoghurt en 2 dl slagroom of 5 dl Turkse yoghurt met 10% vet*
• 2 el vers citroensap
• 4 macarons

Het recept:
•  Snijd het fruit klein.
•  Meng het met de honing en roer de yoghurt, de slagroom en het citroensap erdoor.
•  Doe het mengsel in de ijsmachine en draai het tot een smeuïg ijs.
•  Snijd de macarons overlangs door en schep er bolletjes ijs tussen.

Serveer direct.
Bereidingstijd: ± 15 min.

* Om van yoghurt ijs te kunnen maken heb je voldoende vet nodig. Zonder vet wordt het ijs erg hard en kun je er geen bolletjes van scheppen. Gebruik daarom gewone yoghurt in combinatie met slagroom of gebruik Turkse yoghurt met 10% vet.

Geen ijsmachine?
Al deze ijsrecepten worden bereid in een ijsmachine. Heb je deze niet, dan is het ook mogelijk ijs te bereiden zonder ijsmachine door het ijsmengsel in een platte bak met deksel in te vriezen. Na ± 2 uur de bak uit de vriezer halen en het aangevroren mengsel goed doorroeren met een vork. Herhaal het doorroeren minimaal elk uur tot het ijs stevig en smeuïg is. IJs dat op deze manier is gemaakt, wordt echter nooit zo luchtig en smeuïg als uit de ijsmachine. Maak je regelmatig ijs, dan is de aanschaf van een ijsmachine de overweging waard. Simpele machines, waarvan je de ijskuip tot gebruik in de vriezer zet, zijn er vanaf € 50. Zelfvriezende machines met thermostaat en tijdschakelaar kosten rond de € 600.

Meer heerlijke ijsrecepten vind je in Margriet 23!

Ook interessant