Eten

Dag 14 | Recept: wrap met gemengde groenten en walnoten

wrap2.png

Deze boekweitpannenkoek met groenten en walnoten is niet alleen lekker als avondmaal, maar kan ook gegeten worden tijdens de lunch.  

Wat heb je nodig?

Boekweitpannenkoek (recept per pannenkoek)

  • 1 flinke opscheplepel boekweitmeel
  • +/- 200 ml biologische (geiten)melk

Boekweitrap met groenten (per persoon)

  • 1 puntpaprika
  • Klein handje verse rucola
  • Klein handje verse (rauwe) spinazie)
  • 3 groene asperges, even gestoomd
  • 2 kastanje champignons (of andere paddenstoelen die je lekker vindt)
  • Schapenkaas naar smaak (manchego, Roquefort of een andere soort)
  • 1 gewelde vijg, fijngesneden
  • 2 of 3 fijngemaakte walnoten
  • Klein beetje pijnboompitten
  • Zeezout
  • ½ teentje knoflook
  • Versgemalen peper
  • Klein scheutje balsamico azijn
  • Scheutje olijfolie extra vergine

Zo bereid je het!

Maak de boekweit pannenkoekjes en hou ze even warm. Zet ondertussen de oven op 180 graden om voor te verwarmen. Meng de puntpaprika met wat peper, zout, knoflook en wat balsamico azijn. Rooster deze vervolgens in de oven gedurende 15 a 20 minuten. Wanneer hij klaar is, schil de paprika en snijd hem in dunne reepjes. Prepareer de groenten en zet de kaas en nootjes klaar. Bak de champignons even in een pannetje, eventueel met wat knoflook en zout en peper. Meng alles door elkaar en rol dit stevig op in de pannenkoek. Snijd deze schuin door en serveer.

Voor de pannenkoek: klop met een garde door elkaar tot een glad, niet te dun of dik beslag. Wanneer je meer pannenkoeken wilt maken, doe er dan een ei door.

Meer lekkere recepten?

kookDit recept komt uit het kookboek ‘Het tempel kookboek’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5) van Uitgeverij Kosmos en is voor € 22,95 onder andere te krijgen bij bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

 

 

 

 

 

–> Tip van Jacqueline: “Ideaal als lunch (voor mee naar je werk bijvoorbeeld). Rooster meerdere paprika’s in de oven, wat je niet gebruikt kun je altijd bewaren voor andere gerechten.”

 

 

Ook interessant