Eten

Recept: Wrap in een glas

naamloos-3.png

Wrap in een glas (hoofdgerecht, 4 personen)

Ingrediënten
•100 g quinoa
•4 el olijfolie
•½ tl komijnpoeder
•versgemalen peper, zout
•1 blik tomatenblokjes
•250 g rundergehakt
•1 el Mexicaanse kruiden
•½ bosje koriander
•3 grote, zachte wraps
•¼ kropje ijsbergsla, in dunne reepjes
•1 avocado
•¼ rode peper, fijngehakt
•125 ml zure room
•2 lente-uitje, in dunne ringetjes
•1 limoen
Bereiding
– Kook de quinoa gaar in de op de verpakking aangegeven tijd. Laat uitlekken in een
vergiet en doe over in een kom.
– Schep er 2el van de olie en het komijnpoeder door en breng op smaak met peper en zout. – Laat de tomatenblokjes in ± 5 min. op halfhoog vuur inkoken tot een dikke saus.
– Verhit 1 el van de olie en bak het gehakt rul met een vork. Roer de Mexicaanse kruiden erdoor.
– Bak het gehakt 8 min. op laag vuur. Schep het gehakt om met 2 el fijngehakte koriander.
– Snijd of steek uit de wraps 12 rondjes met een diameter die in limonadeglazen past.
– Bak ze in de rest van de olie lichtbruin.
– Prak de avocado fijn met een vork en voeg 1 el limoensap en de rode peper toe.
– Roer de zure room los.
– Snijd de rest van de limoen in parten.
– Bouw nu de glaasjes op. Verdeel de helft van het gehakt over vier glazen. Leg hierop een wraprondje. Verdeel hierover de zure room, de helft van de lente-ui en de sla. Verdeel
de rest van het gehakt erover, dan de avocadopuree, een wraprondje, de quinoa en de tomatensaus.
– Dek de glaasjes af met de laatste wraprondjes. Garneer met de rest van de lente-ui , de limoenparten en wat koriander.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Ook interessant