Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: worteltaart

recept-worteltaart.png

Op een speciale dag als Moederdag maken kinderen graag iets wat hun moeder graag lust. Isa (16) bakte een worteltaart voor haar moeder Marieke.

Worteltaart (12 punten)

Ingrediënten
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 g wortel, geraspt
300 g lichtbruine basterdsuiker
350 g zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
geraspte schil van ½ sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 g walnoten + extra voor garnering
50 g rozijnen
voor de frosting
50 g zachte boter of margarine
200 g roomkaas naturel
sap van 1/2 citroen
60 g poedersuiker

Bereiding
-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Mix voor de taart de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel. —Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
-Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
-Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar.
-Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm ø Bak de taart in 60–70 min. gaar en goudbruin.
-De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
-Laat de taart afkoelen op een rooster.
-Klop voor de frosting de boter zacht en luchtig.
-Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
-Meng de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker door de boter.
-Als je van zoet houdt, kun je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
-Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij is afgekoeld, anders druipt de frosting er zo weer van af. Eventueel kun je de taart nog met wat noten garneren.

Bereidingstijd: ± 90 min. (incl. oventijd) + afkoelen

In Margriet 19 lees je nog meer recepten van kinderen die voor hun moeders kookten.

Ook interessant