Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Worteltaart van Rutger uit ‘Heel Holland bakt’

uigelicht-rutger.png

Worteltaart (voor 6-8 punten)

Ingrediënten
voor de taart:
– 280 g bruine basterdsuiker
– 185 g zonnebloemolie
– 3 eieren
– 200 g bloem
– 5 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 tl koekkruiden
– ½ tl zout
– ± 500 g winterwortels
voor de bovenlaag:
– 300 g verse roomkaas
– 150 g poedersuiker
extra: springvorm van 24 cm doorsnede, bakpapier, mixer

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Vet een ronde vorm van ongeveer 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
– Maak de winterwortels schoon, rasp ze met een grove rasp en weeg 300 g geraspte wortels af.
– Doe de zonnebloemolie, suiker en zout in een kom en klop dit ongeveer 3 min..
– Doe de eieren er terwijl je mixt één voor één bij.
– Stop met mixen als alles goed gemengd is.
– Doe in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de koekkruiden
en roer dit door elkaar.
– Spatel deze droge ingrediënten vervolgens door het oliemengsel.
– Meng als laatste de 300 g geraspte wortel door het beslag.
– Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart 55-60 min..
– Laat de taart na het bakken afkoelen in de vorm.
– Klop ondertussen de roomkaas met de poedersuiker luchtig op en smeer het roomkaasglazuur op de afgekoelde taart.

Bereidingstijd: 30 min. + 60 min. baktijd

Tip van Rutger: voeg voor een extra gevuldeworteltaart 100 g rozijnen en 100 g grof gehakte walnoten toe.

Ook interessant