Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm

mmm-wittekoolpannenkoekjes-met-zure-room-en-gerookte-zalm.jpg

Frisse wittekool-pannenkoekjes met zure room en gerookte zalm zijn heerlijk als warm lunchgerecht, voorgerecht én royale borrelhap. Misschien klinkt de combinatie van witte kool en pannenkoekjes niet echt lekker, maar ze zijn echt om je vingers bij af te likken!

En door de groenten door het beslag te doen, krijg je ook nog eens ongemerkt een dosis groenvoer binnen. Win-win, dus!

Benodigdheden

Met deze ingrediënten maak je voldoende voor vier personen.

Voor de wittekool-pannekoekjes:

  • 4 eieren
  • 60 g bloem
  • 400 g wittekool, zeer fijngesneden
  • frituurolie
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes + extra om te garneren

Voor de toppings:

  • 150 g zure room
  • geraspte schil van een halve citroen
  • cayennepeper
  • versgemalen peper, zout
  • 200 g gerookte zalm

Bereidingswijze wittekool-pannenkoekjes

Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel. Smullen maar!

  1. Meng de zure room met 1 tl van de citroenrasp, een snuf cayennepeper en wat zout en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng voor de pannenkoekjes de eieren met de bloem, de wittekool, de lente-ui en voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Verhit een laag olie in een ruime koekenpan, schep er 2 bergjes beslag in en bak ze op lage pit ± 3 minuten, keer ze en bak de andere kant nog 2-3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
  4. Bak van de rest van het beslag op dezelfde wijze pannenkoekjes en top ze met de gerookte zalm en de zure room.
  5. Garneer met de rest van de lente-ui.

Ziet er goed uit!

Beeld | Karl Bruninx
Recepten | Debby De Mangelaere

Ook interessant