Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker fris en zomers: watermeloen-komkommer-fetasalade

m30_31-2021-culi_zomersalades.jpg

Nu het zomerse weer misschien nog even op zich laat wachten, staat de Margriet 30-31 alweer boordevol heerlijke zomerrecepten. Zo ook deze frisse watermeloen-komkommer-fetasalade, een verassend lekkere salade waarmee je ongetwijfeld goed de zomer mee doorkomt.

Naast fris en heerlijk, is deze salade ook nog eens erg gezond. Het vergt even wat werk om het te snijden, maar daarna staat de salade binnen no time op tafel.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • vruchtvlees van ½ (pitloze) watermeloen, in blokjes
  • 1 komkommer met schil, in blokjes 
  • 300 g feta, in blokjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen 
  • 100 g Kalamata-olijven
  • blaadjes van ½ bosje basilicum
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • ½ citroen
  • versgemalen zwarte peper, zout

Bereidingswijze watermeloen-komkommer-fetasalade

  1. Schep de watermeloen-, komkommer- en fetablokjes op een schaal
  2. Verdeel de uiringen, olijven en basilicumblaadjes erover
  3. Lepel de olie over de salade, knijp er royaal citroen boven uit
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe

Gezondheidsvoordelen van deze salade

Alle drie de hoofdingrediënten uit deze salade, hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Om te beginnen met watermeloen: dat heeft een bloeddrukverlagende functie, verkleint de kans op spierpijn en bevat heel weinig calorieën. En feta – hoewel het rijk is aan calorieën – bevat veel calcium en zit boordevol gezonde probiotica, wat goed is voor je darmen. Ten slotte komkommer: hartstikke hydraterend, goed als je wilt afvallen én het verkleint mogelijk de kans op diabetes type 2. En dan allemaal bij elkaar, in één lekkere salade. Smullen maar!

Fotografie | Anna Kern
Recepten | Sanna Fyring Liedgren
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant