Voor de notenkaramel:
– 220 gram suiker
– 20 gram boter of margarine
– 125 ml slagroom
– 100 gram gepelde walnoten
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Mix de boter en de suiker tot een romig mengsel en meng er dan een voor een de eieren doorheen.
– Zeef in een andere kom de bloem en meng dit met het gist door het botermengsel. Spatel de walnoten erdoor.
– Vet een taartvorm in en schep het beslag erin.
– Bak de taart in ongeveer 45 min. goudbruin en gaar. De taart is goed als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt.
– Laat de taart afkoelen.
– Los voor de karamel de suiker op in 125 ml water op matig vuur, zonder te roeren.
– Schud de pan af en toe voorzichtig heen en weer totdat de suiker is gekarameliseerd. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
– Neem de pan van het vuur en roer de boter en de slagroom erdoorheen en daarna driekwart van de walnoten.
– Giet het mengsel over de taart en bestrooi de rest van de noten.