Eten

Recept: voorjaarsrolletjes met kip en komkommer

recept-voorjaarsrolletjes-met-kip-en-komkommer.jpg

Een smakelijke hap, dat zijn deze vrolijke voorjaarsrolletjes met kip en komkommer. En met de zelfgemaakte chilidressing heb jij een heerlijk Aziatisch gerecht.

Dit recept is goed voor vijftien voorjaarsrolletjes

Dit heb je nodig:

Voor de chilidressing

  • 60 ml Thaise vissaus
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1-2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • ± 2 el limoensap

Voor de rolletjes

  • 2 el rijst- of arachideolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 500 g kipdijfilet, in reepjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 el Japanse sojasaus
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 15 rijstvelletjes van 22 cm Ø
  • 2-3 komkommers, overlangs in dunne plakken geschaafd
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje Thaise basilicum

Bereidingswijze voor voorjaarsrolletjes met kip en komkommer

  1. Doe voor de dressing de vissaus, azijn, suiker, knoflook en 125 ml water in een steelpan.
  2. Breng aan de kook en laat op lage pit al roerend de suiker oplossen.
  3. Zet de pit iets hoger en laat in 8-10 min. inkoken tot een siroop.
  4. Roer er rode peper en citroensap naar smaak door en laat volledig afkoelen.
  5. Zet de chilidressing opzij.
  6. Verhit intussen voor de rolletjes de olie in een kookpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  7. Voeg de kipfilet toe en bak dit omscheppend 2-3 min.
  8. Schenk de bouillon erbij en laat in ± 10 min. zachtjes koken of tot de kip gaar is.
  9. Roer de vis- en de sojasaus, de chiliflakes en de gember erdoor en laat afkoelen.
  10. Breng een pan water tegen de kook aan.
  11. Laat een rijstvelletje in 10 sec. in het water zacht worden, spoel koud af en leg het op een werkvlak.
  12. Leg er een paar komkommerplakken op en vouw die iets samen, zodat ze ruim op het rondje passen.
  13. Verdeel er wat kip, een plukje koriander en 4-5 blaadjes basilicum over.
  14. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  15. Maak zo nog 14 rolletjes.
  16. Serveer met de chilidressing.

Bereidingstijd: ± 40 min. + afkoelen

Ziet er goed uit!

Voorjaarsrolletjes

Recept | Colette Beyne
Fotografie | Living Inside

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-13. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant