Lasagne is een publiekslieveling. Het Italiaanse gerecht valt altijd bij iedereen in de smaak: van jong tot oud. Daarom een recept voor een snelle lasagne waarbij de lasagnebladen zijn vervangen door gegrilde courgette. Lekker gezond én verrassend lekker!
Snijd van de courgette dunne plakjes met een mes of een kaasschaaf. Zet vervolgens een grillpan op het vuur en laat die goed warm worden. Bestrijk ondertussen de plakjes courgette met knoflookolie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
Verwarm de oven op 180 °C en bereid de tomatensaus door een uitje te snipperen en de knoflook fijn te hakken. Fruit dit aan met wat olijfolie. Snijd eveneens de aubergine in blokjes en bak die kort mee. Voeg daarna de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de kruiden, peper en zout.
Snijd de mozzarella in plakjes. Bedek daarna de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Let hierop een laag courgetteplakjes en mozzarella. Giet hierop weer een laag saus en daarna weer een laag courgette en mozzarella. Ga door totdat de ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag courgette met daarop een paar plakken mozzarella. Zet daarna de ovenschaal in de oven en bak de lasagne af in ongeveer 20 minuten.
Dit recept komt uit Uit Paulines Keuken. Pauline deelt op haar blog alle keukengeheimen en laat zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handvol verse ingrediënten zet je al snel een lekker maaltje op tafel. Soms gezond, soms minder gezond maar wel altijd lekker!
Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn