Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met dit recept voor platbrood hoef je geen kant-en-klaar meer

recept-platbrood.jpg

Een heerlijk recept voor platbrood; een dun, felxibel brood dat is lekker bij vrijwel elke maaltijd. Genoeg reden dus om het eens zelf te maken. En geloof ons: als je dit recept voor platbrood één keer hebt gemaakt, wil je geen kant-en-klaar meer.

Dit recept is voor 5 grote of 10 kleine broden

Benodigdheden:

  • 500 g bloem
  • 2 tl zout
  • 20 g suiker
  • snuf zout
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 310 ml water
  • 8 el olijfolie, plus extra

Lees ook:
Recept: Zelfgemaakte hummus

Zo maak je het:

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
  2. Roer de olijfolie door het water en voeg toe. Kneed tot een elastisch deeg en laat dat, afgedekt en op een warme plek, 1-1½ uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 230 °C. Schuif de bakplaat alvast in de oven.
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door en maak er 5 of 10 bolletjes van. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit en leg ze op een vel bakpapier.
  5. ­Bestrijk met olijfolie en schuif daarna meteen op de hete bakplaat in de oven. Bak elk brood in 6-9 minuten gaar. ­
  6. Bestrooi de warme broden met je ­favoriete kruiden­mengsel en serveer. De broden kunnen ook in een giet­ijzeren koekenpan worden gebakken.

Onder redactie van Anita Vlaar
Beeld | Shutterstock

Ook interessant