Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept voor de allerlekkerste clubsandwich ooit

clubsandwich.jpg

Deze frisse clubsandwich van dikke sneden gegrild wit brood met gerookte zalm, in frambozenazijn ingelegde rode ui en zelfgemaakte avocadospread is van topkwaliteit. Serveer ’m met wat kerstomaten, radijsjes en zoetzure ui en elke culinaire recensent geeft je een tien!

Clubsandwich

Traditioneel bestaat de Britse sandwich uit drie, soms vier, sneetjes licht geroosterd brood, meestal casino-, toast-, of maisbrood. Hiertussen zitten twee lagen beleg: vlees (of vis, of vega) en sla (of een andere groente). Brood en beleg moeten absoluut vers zijn en als het brood niet geroosterd is, mag het geheel geen clubsandwich heten. De sandwich wordt diagonaal doorgesneden, soms zelfs twee keer, zodat het twee of vier driehoekige broodjes worden. Die worden met prikkers bij elkaar gehouden en geserveerd met friet of chips. Met dit heerlijke paasrecept van Oil & Vinegar, voor een clubsandwich met zalm, kun je voor de dag komen.

Dit heb je nodig

  • ½ rode ui
  • 4 el frambozenazijn
  • ½ avocado
  • 1 el olio di oliva peperoncino
  • ¼ limoen
  • 1 hardgekookt ei
  • ¼ komkommer
  • 3 el bak & braad olijfolie
  • 3 dik gesneden plakken witbrood
  • 50 g veldsla
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 3 el club sandwich sauce
  • peper en zout

Zo maak je de clubsandwich

Snijd de rode ui in dunne plakken en marineer ze ongeveer 15 minuten in frambozenazijn. Verwijder het vruchtvlees van de avocado en prak het met een vork, samen met de olio di oliva peperoncino en het sap van de limoen. Roer goed door en breng op smaak met zout. Snijd de komkommer en het hardgekookte ei in schijfjes. Rooster het brood in een grillpan met een eetlepel bak- & braad olijfolie per snee. Laat iets afkoelen voordat je de sandwich gaat maken.

Leg veldsla op een snee brood en leg hier de plakken komkommer op. Smeer er een eetlepel clubsandwichsaus over, leg de schijfjes ei erop en smeer er dan nog een eetlepel van de saus over. Leg daar een tweede snee brood op en smeer die in met de geprakte avocado. Leg daar een beetje veldsla en de plakken gerookte zalm op en doe daar de rode ui op. Besmeer die weer met een eetlepel saus en voeg peper en zout toe naar smaak. Leg de derde en laatste snee brood bovenop. Snijd de sandwich in tweeën en houd de sneetjes bij elkaar met een lange cocktailprikker.

Dit recept is van Oil & Vinegar. Daar vind je onder andere de lekkerste olijfolie en azijn uit mediterrane streken. Alles bij Oil & Vinegar is op ambachtelijke wijze met liefde en aandacht gemaakt en bevat pure ingrediënten. Pasta’s, sauzen, kruiden en zoetigheden. Allemaal even heerlijk om cadeau te geven of om samen van te genieten.

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant