Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: couscous met verse doperwten en munt

recept-couscous-met-verse-doperwten-en-munt.jpg

Doperwten in de peul zijn nu overal te koop. Hoe verser ze zijn, hoe lekkerder. En hoe korter ze gekookt moeten worden. Gebruik dit recept voor couscous om er deze frisse salade mee te maken.

Benodigdheden couscous met verse doperwten en munt:

  • 600 g erwten in de peul (hiervan houd je ca. 200 g gedopte erwten over)
  • 300 g couscous
  • Mespunt zout

Voor de topping:

  • 75 g feta, in blokjes
  • 1/4 bosje munt, blaadjes, gescheurd

Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 1 tl mosterd
  • peper & zout
  • sap van ½ citroen
  • 200 ml lijnzaadolie
  • Handje gehakte bladpeterselie

Het gerecht bereiden:

  1. Dop de erwten.
  2. Was ze en kook ze in 4 à 5 minuten beetgaar in ruim water met zout.
  3. Giet af en spoel koud om het garingsproces te stoppen.
  4. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een lobbige saus
  6. Roer de peterselie erdoor.
  7. Schep de kaas, doperwten en munt over de couscous
  8. Serveer met dressing.
recept voor couscous

Beeld | iStock, Shutterstock

Tekst | Beanca de Goede

recept voor couscous

Dit recept voor couscous verscheen eerder in Margriet 2020-33. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant