Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eens wat anders: volkoren pitabroodjes met serranoham, rucola en pecannoten

recept-pitabroodjes.jpg

Zin om pitabroodjes eens op een andere manier te beleggen? Déze volkoren pitabroodjes maak je warm, waarna je ze vult met serranoham, geroosterde pecannoten, rucola en Parmezaanse kaas. Je serveert er een citroenvinaigrette bij.

Dit recept is gemakkelijk te maken, maar voelt toch heel luxe aan. Lekker voor in het zonnetje in de achtertuin of op het balkon.

Benodigdheden

Voor de pita’s:

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 2 el pecannoten
  • 100 g rucola
  • 8 plakken serranoham
  • 2 el geschaafde Parmezaanse kaas

Voor de citroenvinaigrette:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • rasp van 1 biologische citroen
  • versgemalen peper, zout

Extra nodig: grillpan

Bereidingswijze volkorenpita’s

Bereidingstijd: ± 10 min.

  1. Klop of schud voor de vinaigrette de olie, azijn en citroenrasp door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de grillpan op hoge pit en gril hierin de pitabroodjes aan beide kanten licht.
  3. Rooster de noten in een koekenpannetje met antiaanbaklaag en hak ze grof.
  4. Snijd de pitabroodjes tot de helft open en vul met de rucola, 2 plakken ham, de noten en de kaas.
  5. Serveer de citroenvinaigrette erbij.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten?

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 16– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl

Ook interessant