Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze vlinderkoekjes maak je met slechts 3 ingrediënten

deze-vlinderkoekjes-maak-je-met-slechts-3-ingredienten.jpg

Soms heb je inééns zin om wat lekkers te bakken, maar geen zin om eerst een ritje naar de supermarkt te moeten maken. Herkenbaar? Dan kun je alsnog de keuken in duiken, want deze vlinderkoekjes maak je met slechts drie ingrediënten.

De benodigdheden heb je waarschijnlijk gewoon al in huis.

Scala aan recepten

Bakken kent allerlei gradaties qua moeilijkheid. Een appeltaart die je al jaren bakt tover je immers gemakkelijker op tafel dan een chocoladetaart met een waslijst aan ingrediënten. Toch hoeft een gemakkelijk en snel recept niet een saai resultaat te betekenen. Dat bewijzen deze vrolijke vlinderkoekjes maar weer eens.

Drie ingrediënten

Want je maakt de traditionele koekjes met slechts drie ingrediënten: bladerdeeg, suiker en boter. Dat is alles! Ondanks de korte lijst aan benodigdheden, zien de koekjes er wel mooi uit. De kans is groot dat niemand weet dat je ze in slechts tien minuten gemaakt hebt. Ideaal dus, als je onverwachts bezoek krijgt.

Recept vlinderkoekjes

Benodigdheden

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 30 gram roomboter
  • 75 gram kristalsuiker

Bakgerei

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller

En zo maak je deze vlinderkoekjes

  1. Haal allereerst de drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer, zodat je deze in tien minuten kunt laten ontdooien.
  2. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor, een elektrische oven op 225°C en een heteluchtoven op 210°C.
  4. Smelt de roomboter in een steelpannetje op een zacht vuur of au bain-marie en bestrijk een plakje bladerdeeg met boter.
  5. Strooi er suiker over. Rol de deegroller een paar keer over het met suiker bestrooide plakje bladerdeeg, zodat de suiker wat in het bladerdeeg wordt geduwd. Draai het plakje om en bestrijk dit ook weer met boter. Strooi hier ook suiker op en druk dit weer aan met de deegroller.
  6. Om er vlinders van te maken rol je de twee uiteinden van het bladerdeeg naar het binnen toe op.
  7. Leg deze bladerdeegrol op z’n kant en snijd er koekjes van. Maak ze niet dikker dan 1 cm, gezien ze nog flink gaan rijzen tijdens het bakken.
  8. Leg de vlinders op de bakplaat met voldoende tussenruimte, en bak ze in slechts 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
  9. Smullen maar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bakken.nl
Beeld | iStock

d

Ook interessant