Eten

Barbecuerecept: vlees-groentespiesen met Provençaalse saus & gegrilde maïskolven

barbecuerecept-vlees-groentespiesen-met-provencaalse-saus-gegrilde-maiskolven.jpg

Spiesen zijn altijd een succes op de barbecue. Ze zijn gemakkelijk en je kunt er lekker veel mee variëren. Misschien ken je deze variant met varkensfilet met ui en paprika nog niet. Door deze vlees-groentespiesen te serveren met (lauw)warme Provençaalse saus en gegrilde maïskolven geef je ze een internationaal tintje.

Een heerlijke maaltijd, vooral met dit warme weer!

Dit heb je nodig:

Voor de vlees-groentespiesen:

  • 800 g varkensfilet, in blokjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • versgemalen peper, zout
  • 2 rode paprika’s, in vierkantjes
  • 2 uien, in partjes
  • 1-2 el milde olijfolie

Voor de maïskolven:

  • 4 maïskolven, voorgekookt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el gezouten boter, gesmolten

Voor de Provençaalse saus:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 gele en 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 600 g tomatenblokjes (blik)
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblad

Extra benodigdheden: stevige houten spiesen, geweekt in koud water

Zó maak je het:

De bereidingstijd voor deze totale maaltijd is ongeveer een uur.

Bak voor de saus de ui en knoflook glazig in de olie. Voeg de groenten toe en laat ze 3 min. zachtjes bakken. Voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat ze ± 20 min op lage pit sudderen en breng ze op smaak met peper en zout.

Wrijf voor de spiesen het vlees in met de paprikapoeder, cayennepeper en zout. Rijg ze afwisselend met de paprika en ui aan stokjes. Bestrijk ze met olie en gril ze goudbruin en gaar op een hete barbecue.

Roer voor de gegrilde maïskolven de peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee de maïskolven. Leg ze 10 min. bij het vlees op de barbecue. Keer ze geregeld. Serveer de spiesen en maïskolven met de (warme) Provençaalse saus.

Eet smakelijk!

 vlees-groentespiesen

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en foodstyling | Sonja Peeters/Foodlof

Ook interessant