Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mmm: vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool en radijsjes

mmm-vegetarische-tacos-met-geroosterde-bloemkool-en-radijsjes.jpg

Dat een vegetarisch gerecht niet per definitie saai hoeft te zijn, bewijst ook dit recept. Deze heerlijke vegetarische taco’s uit de Mexicaanse keuken vul je met geroosterde bloemkool, radijsjes en tomatensalsa. Wanneer je er geroosterde mais bij serveert, maak je dit gerecht helemaal af.

Leuke bijkomstigheid met dit recept: je voldoet gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten.

Ingrediënten

Recept voor vegetarische taco’s

  1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
  2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren.
  4. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
  5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met geroosterde mais als bijgerecht! Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.

Beeld | Santa Maria
Recept | Santa Maria

Ovenbijbel

Nog meer recepten? Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Bestel ‘m hier.

Ook interessant