Eten

Recept: de lente op je bord met deze heerlijk frisse vegan aardbeiencheesecake

recept-de-lente-op-je-bord-met-deze-heerlijk-frisse-vegan-aardbeiencheesecake.jpg

Volgende week worden we eindelijk getrakteerd op zon! En daar hoort natuurlijk een bijpassend gerecht bij. Met deze aardbeiencheesecake haal je óók het zonnetje in huis. Als aardbei op de taart is de aardbeiencheesecake ook nog ‘s helemaal vegan!

De kans is groot dat je nu denkt ‘aardbeien in maart?’. Jazeker: de aardbeien die we gebruiken voor dit recept zijn fris, fruitig en vol van smaak. Beloofd!

Benodigdheden:

  • een foodprocessor of een hele sterke blender
  • een springvorm van 20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten voor de bodem:

  • 150 gr zachte ontpitte dadels
  • 120 gr pecannoten
  • halve theelepel koekkruiden

Ingrediënten voor de vulling:

  • 200 gr ongezouten cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 ml ahornsiroop
  • twee eetlepels citroensap
  • 200 gr Calinda aardbeien
  • Extra Calinda’s ter garnering

En zo maak je de vegan aardbeiencheesecake:

Stap 1:
Bekleed de springvorm met het bakpapier.

Stap 2:
Laat de cashewnoten twintig minuten weken in gekookt water en giet af. Zet apart.

Stap 3:
Start daarna met het maken van de bodem. Doe de pecannoten in de foodprocessor, zet hem aan op een hoge stand en maal de noten helemaal fijn. Laat de foodprocessor draaien op een hoge stand en voeg de dadels één voor één toe, zodat er een plakkerig geheel ontstaat. Doe het bakpapier in de springvorm en verdeel het noten-dadel mengsel over de bodem en druk goed aan. Als dit wat lastig gaat doordat het plakkerig is, gebruik dan de bolle kant van een natte lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Stap 4:
Ga verder met het maken van de vulling. Haal het kroontje van de Calinda’s en snijd de Calinda’s in kleine stukjes. Doe de cashewnoten samen met de kokosmelk in de foodprocessor en zet deze aan tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet de keukenmachine nogmaals aan. Eventueel kun je nu nog wat extra stukjes aardbeien toevoegen. Schep de roze “cheese” laag over de bodem en strijk glad met een lepel.

Stap 5:
Zet de taart zo’n twee uur in de vriezer om op te stijven. Haal de taart minimaal dertig minuten voor het eten uit de vriezer.

Stap 6:
Garneer met een paar extra Calinda’s.

En klaar! Eet smakelijk.

Recept | @puursuzanne
Beeld | @puursuzanne

Ook interessant