Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk nostalgisch: vanillepudding met Petit Beurre-koekjes

vanillepudding-met-petit-beurre-koekjes-zoals-oma-het-maakte.jpg

Vanillepudding met Petit Beurre-koekjes: grote kans dat jouw oma dit vroeger ook maakte. Zelf vanillepudding maken is niet moeilijk. Het koekje in de pudding wordt een beetje zacht. Het tweede, knapperige koekje is lekker om mee te dippen.

En heb je het nog nooit eerder gegeten? Dan is dit de perfecte gelegenheid om kennis te maken met dit gemakkelijke, maar heerlijke toetje.

Benodigdheden

Met dit recept maak je voldoende voor vier tot zes personen, afhankelijk van de maat van je glaasjes.

  • 500 ml volle melk
  • 120 ml slagroom
  • 2 vanillestokjes, opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 6 eierdooiers
  • 30 g vanillesuiker
  • 60 g kristalsuiker
  • 20 g maïzena
  • 8-12 Petit Beurre-koekjes

Extra nodig: 4-6 kleine glazen

Bereidingswijze vanillepudding met Petit Beurre-koekjes

De bereidingstijd is ongeveer twintig minuten, waarna de vanillepudding nog even moet afkoelen in de koelkast. Je kunt ‘m dus het beste voor je aan de maaltijd begint alvast bereiden.

Zo maak je dit dessert:

  1. Breng de melk en de room met de vanillepeulen en het -merg in een kookpan op matig hoge pit aan de kook.
  2. Klop de eierdooiers met de vanille- en kristalsuiker in 5-10 min. in een ruime kom tot een schuimige, lichtgele massa die als een lint van de kloppers loopt.
  3. Roer de maïzena erdoor en klop nogmaals goed door.
  4. Verwijder de vanillepeulen uit de warme roommelk en giet een scheutje bij de opgeklopte dooiers.
  5. Roer goed door en giet dan de rest van de melkroom erbij.
  6. Giet het puddingmengsel terug in de pan en breng aan de kook, maar roer voortdurend zodat de pudding niet aanbrandt.
  7. Zet een koekje in elk glas en overgiet met de pudding.
  8. Garneer met een extra koekje.
  9. Laat afkoelen en smullen maar!

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant