Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker bakken met dit recept: upside down-cake met mango

mango-by-court.jpg

Heb je zin om lekker aan de slag te gaan met het bakken van een cake? Probeer dan deze upside down-cake met mango eens. Deze heerlijke en creatieve cake is ook nog eens ontzettend makkelijk klaar.

Bij een upside down-taart of -cake leg je eerst de garnering – meestal fruit – in de vorm, zodat deze uiteindelijk bovenop komt te liggen als je hem omkeert. Deze cake is lekker smeuïg doordat je ’m besprenkelt met mangosiroop.

Benodigdheden upside down-cake:

De ingrediënten zijn voldoende voor een upside down-cake gebakken in een cakevorm van zo’n dertig centumeter.

Voor de cake:

  • 4 eieren (M)
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem
  • 120 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g boter, gesmolten
  • 1 tl geraspte limoenschil

Voor de mangosiroop:

  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 el limoensap
  • 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden, merg eruit geschraapt
  • vruchtvlees van 2 mango’s, in plakjes

Lees ook:
Dít zijn de gezondheidsvoordelen van mango

Bereiding:

Het maken van deze upside down-cake duurt ongeveer 45 minuten, plus 45 minuten oventijd + afkoelen.

  1. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en de lange zijden met een reep bakpapier.
  2. Breng voor de mangosiroop de suiker, het limoensap, het vanillestokje met merg en 180 ml water aan de kook en blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Roer de mangoplakjes erdoor en laat 10-12 min. heel zachtjes koken.
  3. Schep de mangoplakjes met een schuimspaan uit de siroop en verdeel ze over de bodem van de cakevorm. Zet de siroop opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop met een mixer voor de cake de eieren, de suiker en het vanille-extract in 5-10 min. tot een dikke, schuimige, lichtgele massa die als een lint van de kloppers loopt.
  5. Zeef de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder erboven en meng met een flexibele kunststofspatel voorzichtig door het eiermengsel.
  6. Spatel de boter en de limoenrasp erdoor en vul de vorm direct met het beslag. Bak de cake in 40-45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Een ingestoken satéprikker moet schoon uit de cake komen.
  7. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Verwarm intussen de siroop op lage pit. Keer de cake op een schaal en lepel er royaal de warme siroop erover.
  8. Laat afkoelen en snijd in plakken. Serveer de rest van de siroop erbij.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Taverne Agency

Ook interessant