Eten

Recept uit de wereldkeuken: Turkse spiesjes met tzatziki-dip

recept-uit-de-wereldkeuken-turkse-spiesjes-met-tzatziki-dip.jpg

Een verre reis tijdens de zomervakantie zit er dit jaar waarschijnlijk niet in, dus halen we het buitenland maar hier naartoe met een heerlijk wereldkeukenrecept. Met deze kruidige vegetarische spiesjes gemaakt van pulled oats waan je je meteen in Turkije.

Serveer ze met wat zelfgemaakte tzatziki en je hebt een heerlijk zomers hapje voor bij de borrel.

Ingrediënten

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • ½ dl broodkruimels
  • 80 ml yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2/3 tl gemalen komijnzaad
  • 2/3 tl cayennepeper
  • 2/3 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 2 knoflooktenen
  • Verse peterselie
  • ½ citroen, rasp
  • 1 klein ei

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • Een handje munt
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze van de Turkse spiesjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de yoghurt, kruiden en broodkruimels. Snijd de knoflooktenen fijn en voeg samen met de citroenrasp en fijngesneden peterselie toe aan het yoghurtmengsel. Verkruimel de Pulled Oats erboven, voeg het ei toe en roer goed door elkaar. Rol balletjes van het mengsel en plaats elk balletje op de punt van de spies. Maak het balletje plat zodat het een slanke, ovale vorm krijgt. Druk zachtjes aan zodat het aan de spies plakt. Doop de spiesen in water zodat ze niet verbranden in de oven. Bak 15-20 minuten.
  3. Snijd de komkommer in dunne repen en knijp het overtollige vocht eruit. Roer de komkommer, yoghurt, knoflook, munt en citroensap in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat een tijdje rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Eet smakelijk!

Turkse spiesjes

Bron | Gold&Green
Beeld | Gold&Green

Ook interessant