Smullen: zo maak je deze triple chocolate chip cookies
Redactie Margriet | 4 januari 2020
Triple chocolate chip cookies: deze ovenheerlijk koekjes maak je met drie soorten chocolade(melk, puur en wit). Heerlijk bij een warme kop chocolademelk of bij een kop koffie of thee.
Je maakt deze koekjes al binnen 1.5 uur! Dat wordt smullen!
Dit heb je nodig( 25 stuks):
170 g boter, gesmolten
1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract
110 g gele basterdsuiker
100 g kristalsuiker
1 ei
250 g bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl cacaopoeder
175 g gemengde chocolate chips (wit, puur en melk) + extra om te garneren
Extra nodig: staafmixer
Zo maak je de triple chocolate chip cookies
Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 1 uur opstijven + ± 15 min. oventijd + afkoelen
Laat de boter iets afkoelen en meng er dan de vanille en alle suiker door. Doe het ei erbij. Zet een staafmixer in het mengsel en mix tot het mengsel licht en iets romig is.
Meng in een andere kom de bloem met het zout en het bakpoeder.
Meng het botermengsel goed met het bloemmengsel.
Schep er 2 eetlepels deeg uit en meng die met het cacaopoeder.
Roer het donkere deeg samen met de chocolate chips in een paar slagen door de rest van het deeg, zodat er een swirl ontstaat. Laat het deeg ± 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep met behulp van een lepel of een kleine ijslepel bolletjes van ± 35 g van het deeg. Leg telkens 6 bolletjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze de ruimte hebben, want ze lopen uit.
Leg nog een paar chocolate chips op elk koekje.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 min. gaar. De randjes zullen een beetje bruin worden, maar het midden blijft blank. Bak de koekjes niet te lang.
Laat de chocolate chip cookies eerst op de bakplaat iets afkoelen.
Schep ze dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Ze moeten chewy zijn en niet knapperig.
Ziet er goed uit!
Recepten en tekst | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-50. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.