Eten

Recept: trifle met mango, ananas en Kaapse kruisbes

recept-trifle-met-mango-ananas-en-kaapse-kruisbes.jpg

Deze trifle met mango steelt de show van elke tafel en smaakt heerlijk zomers. Dankzij het vele fruit en de zachte melkbroodjes valt hij niet zwaar en kun je er dus langer van snoepen.

Dit recept is goed voor 4-6 hoge glazen.

Benodigdheden voor een trifle met mango:

  • vruchtvlees van 1 flinke mango, in blokjes
  • 300 g ananasblokjes
  • 100 g Kaapse kruisbessen (physalis), gehalveerd
  • 5 melkbroodjes
  • 2-4 el abrikozenspread minder zoet
  • 500 g magere kwark, smaak bloedsinaasappel of vanille (Optimel)

Extra nodig: 4–6 hoge glazen op voet.

Zo maak je het:

  1. Meng de mango met de ananas en de kruisbessen.
  2. Verdeel een derde over de glazen.
  3. Snijd de broodjes in de lengte doormidden, besmeer ze met de helft van de abrikozenspread en leg de helften weer op elkaar.
  4. Snijd er blokjes van.
  5. Verdeel de helft van de broodblokjes over het fruit in de glazen.
  6. Schep de helft van de kwark over de broodblokjes.
  7. Maak zo nog een laag van fruit, brood en kwark.
  8. Dek af met de rest van het fruit en de abrikozenspread en laat in de koelkast zeker 1 uur intrekken.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 1 uur koelen/intrekken

Trifle met mango

Tekst | Dosia Brewer
Beeld | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-19.
Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant