Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: heerlijke tomatengalette met tijm en rozemarijn

recept-tomatengalette-met-een-mix-van-je-favoriete-tomaten.jpg

Voor deze tomatengalette kun je een mix van je favoriete tomaten gebruiken. Je droogt ze eerst half in de oven, waarna je ze op koelvers deeg legt. Je geeft dit gerecht een twist door de rand voor het bakken te bestrooien met lijnzaad.

Voor je het weet staat er een heerlijk gerecht op tafel!

Benodigdheden voor de tomatengalette:

  • 700 g gemengde tomaten in verschillende kleuren, soorten en formaten
  • 5 tenen knoflook
  • Een paar takjes tijm
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Paar takjes basilicum + extra om te garneren
  • Versgemalen peper, zout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg op bakpapier (Tante Fanny)
  • 1 ei
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el wittewijnazijn
  • Extra nodig: ovenbestendige schaal, ingevet met olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C (onder- en bovenwarmtestand).
  2. Snijd grote tomaten overlangs doormidden en leg ze samen met de rest van de tomaten in de ovenschaal.
  3. Leg de knoflook en de kruidentakjes ertussen.
  4. Maal er peper en zout naar smaak boven en besprenkel met olijfolie.
  5. Laat de tomaten ± 30 min. ‘drogen’ in de warme oven.
  6. Haal de schaal uit de oven en schakel deze dan door naar 200 °C.
  7. Rol ondertussen het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat.
  8. Klop het ei los met een scheutje water.
  9. Verdeel de tomaten over het midden van het deeg en houd rondom een rand van 4 cm vrij.
  10. Vouw deze rand over de tomaten naar binnen, bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met lijnzaad.
  11. Bak de galette in 35-40 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven.
  12. Garneer met de extra basilicum, besprenkel met azijn en serveer meteen.

* Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 70 min. oventijd

Ziet er goed uit! 

Recept | Lot van Riel
Fotografie| Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-34. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant