Eten

Thaise rode curry met rundvlees

m47-2019-culi_thais.jpg

Rode curry met rundvlees: een heerlijke curry met de rijke smaak uit de Thaise keuken. Voor deze curry maak je de currypasta zelf. Als je deze curry een dag van te voren maakt, smaakt deze nog lekkerder. 

Loopt het water je al in de mond? Je maakt deze Thaise rode curry in 80 minuten.

Dit heb je nodig (4 personen):

voor de currypasta

  • 8 gedroogde rode pepertjes
  • 7 teentjes knoflook
  • 50 g verse korianderwortel 
  • 1 el sereh (citroengras), fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 el galangawortel, fijngesneden
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl trassi (garnalenpasta)
  • ½ tl grof zout

voor de curry

  • 600 g rundersteak, in plakjes
  • 4 el zonnebloem- of archideolie
  • 2 à 3 el rode currypasta
  • 4 djeroek poeroet-blaadjes, vers of gedroogd
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 à 3 el palmsuiker  of kokosbloesemsuiker
  • 1 à 2 el vissaus
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • verse koriander

Bereidingswijze rode curry met rundvlees:

  1. Week voor de currypasta de gedroogde pepertjes 15 min. in water, giet ze af en plet ze samen met de knoflook, korianderwortel, sereh, sjalot, galangawortel, gemalen komijn en koriander, trassi en het zout in een vijzel tot een pasta (of gebruik de blender als je geen vijzel hebt).
  2. Schep de pasta in een goed afsluitbaar potje, neem er zoveel van als nodig en bewaar de rest in de koelkast.
  3. Wrijf voor de curry het vlees in met olie.
  4. Verhit een scheutje olie en bak de currypasta hierin 1 min. Let op dat het niet aanbrandt.
  5. Roer de helft van de djeroek poeroet-blaadjes door de currypasta en voeg geleidelijk 400 ml. van de kokosmelk toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan een beetje lager.
  6. Roer de suiker door de saus, voeg vissaus naar smaak toe en laat 1 min. al roerend koken.
  7. Proef, en voeg eventueel nog vissaus, currypasta of suiker toe naar smaak.
  8. Schep het vlees door de saus en laat 10 min. inkoken terwijl je goed blijft roeren.
  9. Voeg de rest van de kokosmelk en de djeroek poeroet-blaadjes toe.
  10. Bestrooi met de rode peper en garneer met koriander. Dit gerecht is heel erg lekker om te serveren met witte jasmijnrijst.

Ziet er goed uit!

Receptuur: Nathalie Meskens

Fotografie: Bram Dabaenst 

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant