Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Tarwe-groentesalade met gegrilde lamskoteletjes met pistacherub en dip

m30_31-2021-culi_zomersalades.jpg

Ben je nog opzoek naar een heerlijk gerecht voor vanavond? Probeer dan zeker deze tarwe-groentesalade met gegrilde lamskoteletjes eens. Voor deze overheerlijke salade sta je misschien iets langer in de keuken dan normaal, maar dan heb ook wel écht wat!

Smullen maar!

Benodigdheden:

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Voor de salade

  • 250 g hele tarwekorrels
  • 250 g tuinbonen
  • 6 groene asperges
  • 2 uien
  • 1 venkelknol
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • versgemalen peper, zout

Voor de fetadip

  • 150 g feta
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 1 tl fijngehakte verse tijmblaadjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el extra vergine olijfolie

Voor de lamskoteletjes met pistache-muntrub

  • 10-12 lamskoteletjes met bot
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 4 el fijngehakte munt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el kappertjes
  • geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 citroenen, gehalveerd

Extra nodig: keukenmachine, blender of staafmixer, mandoline of scherp mes, barbecue of ovengrill

Ook lekker:
Lekker zomers: geroosterde maïskolven met chiliboter en guacamole

Bereidingswijze:

  1. Kook voor de salade de tarwekorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Kook de tuinbonen in lichtgezouten water 2 min., spoel koud en laat uitlekken.
  3. Schaaf de asperges, de ui en de venkel zeer dun met behulp van een mandoline of scherp mes.
  4. Schep om met de tarwekorrels, de tuinbonen, de olie en het citroensap, breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt koel weg.
  5. Pureer voor de feta-dip de feta met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Bestrooi met de tijm en de chilivlokken en besprenkel met olijfolie. Zet opzij.
  7. Hak voor de lamskoteletjes met pistache-muntrub de pistachenoten fijn in de keukenmachine, voeg de munt, de knoflook, de kappertjes en de citroenrasp toe en laat nog 30 sec. draaien.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe en wrijf het vlees aan beide kanten in met de rub. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  9. Verhit een barbecue of grill en gril hierop/hieronder de lamskoteletjes aan beide kanten mooi bruin, maar zorg dat ze van binnen rosé blijven.
  10. Leg de halve citroenen met de snijkant naar onder 2-3 min. bij het vlees en laat licht kleuren.
  11. Serveer de salade met de koteletjes, de feta-dip en de gegrilde citroen.

Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen tarwe

Fotografie | Anna Kern
Recepten | Sanna Fyring Liedgren
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant