Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept voor djagoeng oedang: een Indonesische stoofpot met garnalen

voor-de-echte-visliefhebber-indonesische-stoofpot-met-garnalen.jpg

Zin om vanavond een keer iets helemaal anders op tafel te zetten? Dan is djagoeng oedang misschien iets voor jou. Deze Indonesische stoofpot is heerlijk én gezond, met mais, garnalen en groene pepers.

Ook op warme dagen een echte verwennerij!

Dit heb je nodig:

Voor 2 porties

  • 400 g rauwe garnalen met staart
  • 2 tl tamarindepasta
  • zout, witte peper
  • 1 el arachide-, zonnebloem- of maïskiemolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • de korrels van ± 2 maiskolven of 1 blikje maïs (uitlekgewicht ± 300 g)
  • 1-2 groene pepers, in ringen
  • sap van 1-2 limoenen
  • 1 limoen, in partjes

Zo maak je deze Indonesische stoofpot

Binnen 15 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel.

  1. Meng de garnalen met de tamarindepasta en wat zout. Laat staan tot gebruik.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de sjalot en de knoflook twee minuten op halfhoog vuur.
  3. Voeg de maïs en de chilipepers toe en bak twee minuten mee.
  4. Vervolgens voeg je de garnalen toe en schep je het geheel even om. Voeg een klein beetje water toe, net genoeg om de garnalen te laten stoven, en stoof alles in ongeveer vier minuten gaar.
  5. Breng op smaak met peper, zout en limoensap, en serveer met de limoenpartjes.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Maarten van der Wal
Recept | Dosia Brewer

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 12– 2021. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Lossebladen.nl.

Ook interessant