Recept: sticky kipvleugels met barbecuesaus | Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: sticky kipvleugels met barbecuesaus en een frisse aardappelsalade

Dol op kipvleugels van de barbecue? Dan is dít recept echt iets voor jou. Deze sticky kipvleugels marineer je in onder andere sojasaus en jam, waardoor ze een heerlijke plakkerige buitenkant krijgen.

En heb je wel eens zelf barbecuesaus gemaakt? Leuk om te doen en geloof ons: je wilt nooit meer anders. Nog een frisse aardappelsalade erbij en je barbecuemaaltijd is helemaal af.

Dit heb je nodig:

Voor de sticky kipvleugels

  • 1 kg kipvleugels
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 120 ml hoisinsaus (te koop in de grotere supermarkt of Aziatische winkel)
  • 2 el azijn
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 3 el abrikozenjam
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el sesamolie

Voor de aardappelsalade

  • 1 kg krieltjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 100 g kleine augurkjes, in de lengte gehalveerd
  • 2 el mayonaise
  • vers gemalen peper, zout

Voor de barbecuesaus

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el bruine suiker
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 ml tomatenketchup
  • 1 el perensiroop
  • 4 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershiresaus

Zó maak je het:

De bereidingstijd voor dit recept is ongeveer vijftig minuten, plus de tijd die het kost om de barbecuesaus af te laten koelen.

Fruit voor de barbecuesaus de ui, knoflook en chilipeper glazig in olie. Voeg de rest van de ingrediënten toe, laat alles op een laag pitje ± 15 min. pruttelen en dan volledig afkoelen.

Verwarm voor de sticky kipvleugels de hoisinsaus met de azijn, sojasaus, knoflook, jam, tomatenpuree, knoflook en sesamolie zonder dat het mengsel kookt. Giet de saus over de kip en laat afgedekt 2 uur rusten.

Kook intussen voor de salade de krieltjes gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen. Halveer de grootste krieltjes. Schep de rest van de ingrediënten door de salade, breng ’m op smaak met peper en zout en zet ’m tot gebruik koel weg. Haal de kipvleugels uit de marinade, laat ze kort uitdruipen en gril ze goudbruin en gaar op een hete barbecue. Keer ze geregeld en bestrijk ze steeds met de rest van de marinade. Serveer de vleugels met de saus en de aardappelsalade.  

Eet smakelijk!

kipvleugels

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en foodstyling | Sonja Peeters/Foodlof

Ook interessant