Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Stamppot van Natasja Froger

naamloos-3.png

Natasja’s Andijviestamppot met rundergehaktballetjes (6 personen)

Ingrediënten
– 1 kg aardappels, geschild
– boter of margarine
– melk
– versgemalen peper, zout
– nootmuskaat
– 1 kg andijvie, in reepjes
– 1 groentebouillonblokje
– 200 g spekreepjes voor de gehaktballetjes: 1 kg biologisch rundergehakt
– 1 uitje, fijngesnipperd
– 2 eieren
– 2-3 el gekruid paneermeel
– 25 g boter of margarine

Bereiding
– Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de ui, de eieren, het paneermeel en peper en zout naar smaak en rol er kleine balletjes van.
– Verhit de boter in een braadpan en braad de balletjes hierin in gedeelten rondom aan.
– Stoof alle balletjes bij elkaar in 20 min. gaar. Voeg tussentijds eventueel wat water toe.
– Schep de balletjes uit de pan en roer de aanbaksels los met water voor de jus.
– Schep de balletjes terug in de pan.
– Kook voor de stamppot de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
– Roer er met wat boter en melk een stevige puree van en breng op smaak met peper en zout.
– Kook de andijvie in een klein laagje water en het bouillonblokje 2 min. en laat uitlekken.
– Bak het spek uit.
– Roer de andijvie en de spekjes met het bakvet door de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Ook interessant