Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker en plantaardig: sriracha buffalo bloemkoolwings

lekker-en-plantaardig-recept-sriracha-buffalo-bloemkoolwings.jpg

Chips met dipsaus, plakjes worst en blokjes kaas bij de borrel? Kan. Wat óók kan: deze verrassende kruidige en pittige hapjes waarin groenten centraal staan. Zoals deze overheerlijke sriracha buffalo bloemkoolwings.

Ben je na die feestdagen wel even uitgekeken op al dat lekkere en vullende eten? Dan is dit het ideale moment om eens iets nieuws te proberen.

Plantaardig

Misschien doe je dit jaar mee aan Veganuary of wil je gewoon wat minderen met vlees. Dan zijn deze bloemkoolwings ideaal voor jou. Door de lekkere kruiden wordt het een feestje op je bord, en mis je het vlees totaal niet. Lekker als gezond hapje of gewoon bij een maaltijd. Ben je uitgekeken op de sriracha buffalo dressing van deze bloemkoolwings? Dan kun je nog eindeloos variëren met andere kruidenmixen.

Benodigdheden:

  • 1 el sriracha
  • 3 el passata
  • 1 el citroensap
  • 3 el panko
  • ½ tl zout
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • Olijfolie om in te bakken

Zo maak je de sriracha buffalo bloemkoolwings:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de sriracha met de passata, het citroensap, het zout en de panko tot een crumble.
  3. Wentel de bloemkoolroosjes erdoor en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Sprenkel er nog wat olie over en bak de wings 15-20 min. in het midden van de oven.
  5. Serveer direct. Lekker met een dip van half mayonaise, half yoghurt en wat gemalen komijn.

Bereidingstijd: ± 5 min + ± 20 min. oventijd

Recept: Sriracha buffalo bloemkoolwings

Dat ziet er lekker uit!

Meer vegetarische recepten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-46. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Ook interessant