Eten

Recept: spinaziesalade met cannellini-bonen, coppa en mosterddressing

spinaziesalade-met-cannellini-bonen-coppa-en-mosterddressing-recept.jpg

Spinaziesalade met cannellini-bonen, coppa en mosterddressing: een frisse salade waarin de mosterd goed tot zijn recht komt. Ideaal voor wie geen zin heeft in een zware maaltijd.

Dit gerecht staat binnen 15 minuten bij jou op tafel!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 200 g wilde spinazie, harde stelen verwijderd
  • 200 g gare cannellini-bonen, zelf geweekt en gekookt of uit blik
  • 75 g coppa, in dunne reepjes
  • blaadjes van 1 bosje basilicum
  • 100 g Kalamata-olijven, zonder pit

voor de dressing

  • 100 g dijonmosterd
  • 50 g grove Zaanse mosterd
  • 100 ml gembersiroop
  • 75 ml appelazijn
  • 225 ml koolzaadolie
  • 25 ml walnootolie
  • 1 el fijngehakte tijmblaadjes
  • honing
  • versgemalen peper, zout

Bereidingswijze spinaziesalade:

  1. Was de spinazie goed en slinger droog in de slacentrifuge.
  2. Spoel bonen uit blik koud en laat uitlekken.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing op de honing, peper en zout na en voeg deze naar smaak toe (je hebt maar een paar lepels van de dressing nodig).
  4. Verdeel de spinazie over vier borden of een grote schaal.
  5. Schep de bonen erover en bestrooi met de coppa, de basilicum en de olijven. Lepel de dressing erover en schep de salade om.

Bereidingsduur spinaziesalade met cannellini-bonen, coppa en mosterddressing: 15 minuten.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Maarten van der Wal
Receptuur | Beanca de Goede

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-41. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant